Blog

Ter atmak bağışıklık sisteminizi güçlendirecek mi yoksa sizi daha mı hasta edecek? Ne zaman antrenman yapmanız gerektiğini ve ne zaman dinlenmenin, su içmenin ve Netflix sıranıza yetişmenin en iyisi olabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin. 

Spor Salonu Görgü
Kurallarına Sahip Olun

Genel olarak, hastalığa yaklaşımımız her zaman basit olmuştur: spor salonuna gitmek başkalarını hasta edebilirse, o zaman uzak durun. Bu öksürük, burun çekme , boğaz ağrısı , ateş ve genel yorgunluk olmayan her şey için geçerlidir. Unutma, bir gün sadece bir gündür.

Bu, hasta olduğunuzda evde egzersiz yapamayacağınız anlamına gelmez (daha fazlası aşağıdadır), ancak belirtileriniz olduğunda başkalarını düşünmeye çalışın.

Peki ya Ev Egzersizleri?

COVID sayesinde çoğumuz son birkaç yılda bir noktada evde antrenman yapmak zorunda kaldık. Başkalarını enfekte etme riski düşüktür ve bu, hasta olduğunuzda egzersiz yapma cazibesinin daha yüksek olduğu anlamına gelir.  

Sorun şu: Normal egzersiz rutininiz – zor nefes aldığınız ve vücudunuzu zorladığınız – vücutta bir stres tepkisini tetikler. Sağlıklı olduğunuzda, vücudunuz güçlenmek için bu strese tepki verir ve uyum sağlar. 

Ancak hasta olduğunuzda, bağışıklık sisteminiz zaten stres altındadır. Zorlu bir antrenmanla (veya uzun, zorlu bir koşuyla) daha fazla stres eklemek, sistemi aşırı yükleyebilir. Bu, daha da hasta olabileceğiniz anlamına gelir. 

Temel kuralım mı? Eğer hastalığınızın daha az yoğun bir antrenmana yol açacağını düşünüyorsanız , normal antrenman rutininizden kaçının. Taşhangar’da antrenman felsefemiz yoğunluğu vurgular. Tüm antrenmanın bok gibi hissetmektense, sağlıklı olmanı ve kısa bir süre içinde sınırları zorlamanı tercih ederim. 

Bu, hasta olduğunuzda kanepeyle bir olmanız gerektiği anlamına gelmez. Doğru hareket türünü yaptığınız sürece, iyileşme sırasında düzenli egzersize devam edebilirsiniz. 

Hasta Olduğunuzda
Nasıl Egzersiz Yapılır?

Öncelikle, hasta olduğunuzda doktorunuzun tavsiyelerini dinlediğinizden emin olun. Herhangi bir egzersizden kaçınmayı önerirlerse, muhtemelen bunu bir nedenden dolayı yapıyorlardır. Bununla birlikte, egzersiz için izniniz varsa, düşük yoğunluklu hareket, daha hızlı daha iyi hissetmenize ve daha çabuk iyileşmenize yardımcı olabilir. 

Düşük yoğunluklu egzersiz olarak ne sayılır? Evde varsa, en sevdiğiniz kardiyo makinenizde yürümek veya kolay bir tempo gibi şeyler düşünün. Veya bir hareketlilik devresi yapabilirsiniz . Benim hedefim dışarıda uzun yürüyüşler. 

Anahtar, seans sırasında kalp atış hızınızı daha düşük tutmaktır. Hiçbir noktada nefes nefese kalmamalı, hatta mücadele etmemelisiniz. Ve unutmayın, düşük yoğunluklu her insan için farklı görünebilir. Vücudunuzu dinleyin ve kolayca ayak uydurabileceğiniz bir egzersiz seçin. 

Bu antrenmanları spada bir gün gibi düşünün. Kendinizi yenilenmiş ve enerjik hissederek ayrılmalısınız, yenilmiş değil. 

 

Bizi Takip Edin

Yeni Eklenenler

Kategoriler

Sorunuz mu var?

Ekibimiz sorularınızı cevaplamak için telefonunuzu bekliyor.